Waterstof, ook voor uw bedrijf?

15-06-2021

Waterstof

Langs de A12 tussen Zoetermeer en Bodegraven-Reeuwijk, werken we als overheden en bedrijven samen aan schone duurzame logistiek. Eén van onze belangrijke projecten is er op gericht om het rijden op waterstof en de lokale productie van groene waterstof te bevorderen door krachten te bundelen en subsidies aan te trekken. Zo hebben wij vorig jaar rondom een waterstofinitiatief bij Lansingerland/Zoetermeer een H2-Consortium opgericht. Dit consortium breidt zich uit met nog meer initiatieven langs en rond de A12 die gericht zijn op waterstof en mobiliteit. Waar kunt u (straks) waterstof tanken? De ambitie van het Rijk is om in 2025 op z’n minst 50 waterstof tankstations operationeel te hebben en meer en beter betaalbare waterstof voertuigen op de markt te krijgen. Binnen de A12-corridor bij Zoetermeer/Lansingerland (Prisma) en bij Waddinxveen (Distripark) zijn vergevorderde plannen om waterstoftankstations te realiseren. Ook bij Woerden en Bodegraven-Reeuwijk worden vergelijkbare initiatieven ontplooid.

Uw mening is belangrijk.

Wilt u hier meer over weten? Lees dan meer informatie via onderstaande link, daar staat tevens een vragenlijst waarin u ons kunt laten weten of u overweegt om met (een deel van) uw bedrijfsvoertuigen over te gaan op waterstof.

informatie en vragenlijst