Montea start ontwikkeling 50.000 m²

16-01-2021

Logistiek Park A12

Montea start met de bouw van de eerste fase met een distributiecentrum van 50.000 m². Het distributiecentrum ligt direct aan de afslag van de snelweg A12 en is daardoor makkelijk bereikbaar en zeer goed gelegen in het hart van de Randstad. Ook in dit project wordt de nadruk gelegd op een duurzame ontwikkeling: het gebouw wordt gasloos, regenwater zal worden hergebruikt en het dak wordt uitgerust met zonnepanelen.

Huurder

HBM Machines B.V. tekende als eerste huurder een huurovereenkomst voor een vaste periode van 10 jaar voor 36.000 m² in deze ontwikkeling. HBM Machines is ruim 40 jaar actief in de metaal- en houtbewerking. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste in zijn soort. HBM biedt een zeer ruim assortiment op het gebied van metaalbewerkingsmachines en toebehoren aan.

Voor het resterende gedeelte van 14.000 m² in deze eerste fase is Montea vandaag reeds in gesprek met verschillende kandidaat-huurders. Het nieuwe project zal naar verwachting in het 4de kwartaal van 2021 operationeel zijn.

Jasper van Orden, CEO HBM Machines: “We kunnen niet wachten om het nieuwe pand in gebruik te gaan nemen. Dit betekent voor HBM Machines een enorm stap voorwaarts, op een prachtige locatie die zeer goed bereikbaar is.”. Hylcke Okkinga, Directeur Nederland: “Wij zijn blij zulke mooie bedrijven als huurder te mogen verwelkomen.