Summit logistieke hotspots

12-11-2020

Summit logistieke hotspots dit jaar ‘online’ door covid-19

In november vond de vijfde editie van de Summit Logistieke Hotspots plaats met de A12-corridor als partner. De afgelopen jaren vond het event plaats in een warehouse locatie in de regio van een Logistieke Hotspot. Helaas kon de fysieke variant niet doorgaan in verband met covid-19. Er is voor gekozen om het event online toch te laten.

Het zit de logistieke sector niet echt mee, gezakt naar plaats zes op de Logistics Performance Index (LPI) van de Wereldbank en de voortdurende verdozingdiscussie die de reputatie van de sector geen goed doet. Alle reden om hierover uitgebreid te discussiëren tijdens deze editie van de Summit Logistieke Hotspots. Twee dilemma’s waarop tijdens deze editie van de Summit Logistieke Hotspots niet direct pasklare antwoorden op werd gegeven, maar wel zorgde voor een interessante paneldiscussie.

Tijdens de twee ronde tafel sessies binnen onze eigen virtuele huiskamer van de A12-corridor ontvingen wij verschillende mensen om te praten over de uitdagingen en kansen binnen het onderwerp Stedelijke distributie/last mile en logistiek vastgoed.

Sluitstuk van de Summit was de huldiging van de Logistieke Hotspot van het jaar verkiezing waarbij de A12-corridor op een mooie vijfde plek pronkte.